Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Мотивувати дітей до навчання по Viber складно, – Руслан Гурак

Щоб мотивувати дитину до дистанційного навчання необхідно дуже змістовно і серйозно готуватись. Мотивувати до навчання по Viber дуже складно.

Про це, відповідаючи на запитання учасників Онлайн конференції “EdCamp 2020” про мотивування учнів під час карантину, сказав голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак, пише Освіта.ua.

Він висловив переконання, що ні за день, ні за тиждень не народиться ідея, як правильно мотивувати дитину, оскільки все розпочинається зі змісту навчання.

“Якщо у нас не готовий зміст і розуміння, що ми хочемо донести під час дистанційної форми навчання, то ми не можемо говорити про мотивацію. Якщо батьки не розуміють що відбувається зараз з дітьми, то ніякої мотивації ні у батьків, ні у дітей, відповідно, не буде. Те саме з учителями, якщо вчителі розгублені і можуть спілкуватись тільки по Вайберу, то безумовно їм дуже складно мотивувати”, – .сказав голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак.

Він також закликав освітян вже зараз почати роботу з розробки стратегій щодо того, як у майбутньому можна буде використовувати дистанційні форми навчання.

Перейти до вмісту