Ви тут:
Суспільство Україна 

Лише три кроки: розповіли, як оформити допомогу по безробіттю через портал «Дія»

Відтепер на онлайн-порталі державних послуг Дія з’явилась нова електронна послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги по безробіттю.

Як розповіли у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, для отримання послуги необхідно лише 3 кроки:

– авторизуватись у кабінеті користувача на порталі Дія за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;
– заповнити лише одну онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо);
– отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги із безробіття /або сповіщення про необхідність доопрацювання / або аргументована відмова.

Станом на 24 квітня 2020 року, кількість безробітних, зареєстрованих в державній службі зайнятості, становить 426,4 тис. осіб, що на 113 тисяч, або на 36% більше ніж на цю ж дату минулого року (станом на 24 квітня 2019 року кількість безробітних становила 313,3 тисячі).

Перейти до вмісту