Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Карантин зміцнює стосунки у сім’ях: результати дослідження

Перебування з рідними в одному приміщенні 24 години на добу 7 днів на тиждень не так вже й легко. Проте, як би люди не втомлювалися одне від одного, понад 80 відсотків опитаних батьків  заявили, що карантин зблизив їхню сім’ю.

Про це пише 24tv.ua.

Британські дослідники опитали 2000 батьків. Так, четверо з п’яти розповіли, що зв’язки членів сім’ї стали тіснішими, адже тепер батьки і діти проводять більше часу разом.

Ось чим вони займаються на карантині:

50% сімей збираються разом, щоб грати у настільні ігри та збирати пазли;

30% влаштували книжкові клуби і разом читають;

28% займаються садівництвом разом з дітьми.

На початку карантину більше половини пар мали похмурий прогноз щодо того, чи витримають це їхні відносини. Але зараз виявилося, що 60 відсотків людей повідомили, що вони почуваються щасливими зі своїм партнером після чотирьох тижнів перебування в карантині. Деякі пари навіть виявили, що їхнє сексуальне життя виграло від ізоляції.

Цікаво, що зміцнюються не тільки родинні, а й соціальні зв’язки. 62% батьків кажуть, що їхні діти допомагають сусідам і родичам. Майже 3/4 повідомили, що діти роблять покупки для людей, які більше ризикують захворіти на коронавірус, а 53% ходять по ліки для них.

Окрім того, більшість батьків не надто добре сприйняли домашнє навчання. Так, дев’ять з десяти почали виявляти більше поваги до вчителів та вихователів своїх дітей.

Фото ілюстративне busk.irc.org.ua

Перейти до вмісту