Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині на самоізоляції перебуває 2048 людей, – Олег Синєгубов

Про це повідомив під час щоденного брифінгу голова Полтавської ОДА.

“Станом на ранок 2 квітня на Полтавщині маємо 4 випадки COVID-19. Це донька і матір, про яких ми говорили напередодні, плюс ще дві людини: 55 та 75 років. Вони перебувають в інфекційному відділені однієї з лікарень. Відомо, що у них був контакт з прибулими з-за кордону сином/братом та його дружиною, які повернулися 10 березня з подорожі до Угорщини. Обидві жінки захворіли та були госпіталізовані 24 березня до інфекційного відділення ЛІЛ «Кременчуцька». Тестування швидкими тестами на COVID-19 дало негативний результат. ПЛР-тестування підтвердило наявність у них коронавірусу. Можемо ще раз підтвердити, що головним джерелом розповсюдження коронавірусу є люди, які приїхали з-за кордону.  Також є 5 нових підозр. У Хоролі – жінка 28 років, чоловік з Миргородського району – 59 років (прибув з Єгипту), Полтаві – жінка 57 років (контактувала з людиною, яка приїхала з Польщі), двоє чоловіків з Полтави, 46 і 62 років (за кордон не виїжджали). Ті що були вчора – 13 – не підтвердились”, – повідомив Олег Синєгубов.

Та додав, що в області на самоізоляції перебуває 2048 людей, 960 людей завершили самоізоляцію і є здоровими.

“Президент анонсував грошову допомогу пенсіонерам, в яких розмір пенсії менше 5 тисяч, та людям старше 80 років щомісячну доплату розміром 500 грн. Медпрацівникам, визначених МОЗ категоріям з березня, підняли розмір зарплат. Уряд прийняв рішення про посилення карантинних заходів, які згодом будуть впроваджені й на Полтавщині”, – розповів Синєгубов.

Зокрема, забороняється: перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх; відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; відвідування спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

“Кожного дня ми обговорюємо ці проблеми і при цьому минулими вихідними спостерігали нехтування правилами карантину несвідомими полтавцями”,  – зазначив Синєгубов.

В області є 56 мобільних бригад, які першими будуть виїжджати для діагностики з підозрою на коронавірус. Їхня робота допоможе розвантажити “швидку допомогу”.

“Вже отримали допомогу від приватного сектору на понад 50 млн грн”, – додав Олег Синєгубов.

Щодо Великодня та Вербної неділі, які українці святкуватимуть у квітні, то Синєгубов повідомив, що предстоятелі церков говорять, що зможуть проконтролювати масковий режим та дотримання дистанції.

“Але ми не впевнені, що все так і буде, тому будемо просити обмежити святкування”, – зазначив Олег Васильович.

Нагадаємо, станом на 10:00 2 квітня в Україні підтверджено 804 випадки COVID-19.

Номери телефонних гарячих ліній: “медична” 0800505032, по питаннях соцзахисту – 0800500620.

Також у Полтаві працює гаряча лінія для громадян, які повернулися з-за кордону: 0505052959

Перейти до вмісту