Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Директору товариства, яке виграло тендер на ремонт приміщення “Аеропорт-Полтава” повідомили про підозру у заволодінні бюджетними коштами

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області директору товариства повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах (ч. 3 ст. 190 КК України), в ухиленні від сплати податку на додану вартість, що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету коштів у великих розмірах (ч. 2 ст. 212 КК України) та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Полтавської області.

За версією слідства, директор товариства виграв тендер та отримав з бюджету гроші на  будівельні роботи в приміщенні підприємства «Аеропорт-Полтава», однак виконав їх не в повному обсязі, таким чином заволодівши майже 340 тис. грн бюджетних коштів. Окрім цього, у податковому обліку керівник не відобразив проведені фінансово-господарські операції, ухилившись від сплати понад 5 млн грн податку, та вніс неправдиві відомості у податкові декларації.

Дії посадовця були викриті прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в Полтавській області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

Перейти до вмісту