Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Чим живуть громади Полтавщини під час карантину

Під час карантину всім громадам довелося мобілізувати сили на протистояння COVID-19.  Але, життя у громадах триває і триває повсякденна робота.

Так, наприклад Гадяцькій міській ОТГ під час карантину довелося мобілізувати зусилля та перебудувати свою роботу. Одним з заходів стала санітарна обробка вулиць та тротуарів знезаражувальними засобами. Для цього обладнали транспорт комунального підприємства спеціальним навісним обладнанням. Тимчасово перешли до роботи в онлайн-режимі й місцеві освітяни. До того ж, вони скооперувалися із своїми колегами з Сергіївської ОТГ, повідомляють у Полтавському регіональному центрі ULEAD.

Провели чергове засідання методичного об’єднання вчителів історії, географії та суміжних дисциплін закладів загальної середньої освіти з цих об’єднаних територіальних громад. До роботи методоб’єднання долучилися 23 вчителі. Педагогічні працівники обговорили поточну ситуацію, обмінялися думками з приводу організації роботи методичного об’єднання у наступному навчальному році. За підсумками засідання, до Skayp-чату надіслано матеріали для організації роботи вчителям. Цього ж тижня провели онлайн інструктивно-методичну нараду заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Гадяцької і Сергіївської ОТГ. До роботи долучилися 17 заступників директорів.

 

Не пасе задніх в ці дні й одна з найвідоміших останніми місяцями в Україні та за її межами Новосанжарська ОТГ. Оперативно депутати ради громади виділили й додаткові кошти на потреби місцевої лікарні та додаткову оплату праці медиків. Місцеве підприємство «Полтавчанка» на замовлення ради громади і органів охорони здоров’я виготовило майже 2 тисячі захисних масок двох видів.

Протягом цього тижня тут провели роботи із знезараженння територій, пішохідних доріжок, тротуарів, автобусних зупинок, дитячих та спортивних майданчиків, прилеглої до ЦРЛ території. Такі роботи триватимуть і надалі.

Але, саме Нові Санжари завжди вважалися «Трояндовою столицею Полтавщини». В цьому райцентрі квітнуло 19 тисяч кущів. Та щороку додавали ще по тисячі. Не порушили традицію й цьогоріч. Висадивши ще одну тисячу кущів. Тиждень напруженої роботи працівників бригади із благоустрою Новосанжарської ОТГ 1000 кущів королевської квітки, яка стала візитною карткою Нових Санжар, знайшли своє місце на клумбах селища.

 

 

Фото: Полтавський регіональний офіс ULEAD.

 

Перейти до вмісту