Ви тут:
Спорт Суспільство 

Засідання Виконкому УАФ: фундаментальні рішення щодо футзалу

Засідання Виконкому УАФ: фундаментальні рішення щодо футзалу

У київському Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Української асоціації футболу.

Як розповіли у Асоціації футзалу України, під час нього було прийнято низку важливих рішень щодо співпраці футбольних та футзальних структур.
Вперше за всю історію визначені умови належної організації змагань з футзалу та управління розвитком цього виду спорту на обласному рівні в Україні.

Їхня головна суть полягає у:

1) чіткому визначенні вертикалі управління у сфері футзалу в Україні;
2) упорядкуванні умов взаємодії на регіональному рівні між обласними асоціаціями футболу та обласними членами АФУ, які здійснюють управління регіональним (обласним) футзалом;
3) забезпеченні та максимальній реалізації відсутності тенденцій проведення «неофіційних футзальних змагань» на регіональному рівні;
4) чіткому механізмі системи обліку футболістів, що сприяє уникненню їхнього окремого обліку у футболі та футзалі.

Так, Виконком УАФ затвердив типовий Тристоронній договір про співпрацю щодо управління та розвитку футзалу на обласному рівні, який укладатиметься між АФУ, обласною асоціацією футболу та обласною асоціацією футзалу у кожній конкретній області.

До того ж, Інформаційно-аналітичний відділ УАФ отримав доручення щодо надання ключів доступу обласним асоціаціям футзалу для ведення обліку гравців з футзалу на обласному рівні.

Також Виконкомом УАФ було прийняте остаточне рішення про рекомендацію постійним та асоційованим членам УАФ утриматися від будь-яких форм участі та підтримки розвитку міні-футболу (під егідою організацій ФМФУ/EMF/WMF), футзалу (під егідою організацій FIFUSA/AMF) та спортивних змагань, які містять ознаки футзальних на території України. Окрім того, постійним та асоційованим членам УАФ рекомендовано встановити дисциплінарну відповідальність за порушення відповідних рекомендацій у своїх статутних і регламентних документах.

Перейти до вмісту