Refresh

This website np.pl.ua/2020/03/yevhen-klopotenko-u-kremenchutsi-proviv-mayster-klas-iz-pryhotuvannia-strav-shkil-noho-meniu/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Євген Клопотенко у Кременчуці провів майстер-клас із приготування страв шкільного меню

Євген Клопотенко у Кременчуці провів майстер-клас із приготування страв шкільного меню

Ініціатор проєкту «Нове шкільне харчування», переможець телешоу «Майстер-шеф сезон» Євген Клопотенко 3 березня приїхав до Кременчука на запрошення ГО «Інша жінка» та сприяння міської влади.

У Кременчуцькому ліцеї №5 імені Т.Г.Шевченка відбулася його зустріч з керівником міста Віталієм Малецьким, освітянами та жителями міста. Міський голова зазначив, що в місті Кременчуці питанню харчування дітей у закладах освіти приділяють особливе значення. По–перше, Кременчук чи не єдине місто, де усі діти 1-4 класів харчуються безкоштовно, у старших класах намагаються якомога більше учнів охопити гарячим харчуванням, оскільки всі добре розуміють, що від цього залежить здоров’я дітей. Тому будь-яке покращення раціону буде тільки на користь, зазначають у Кременчуцькій міськраді.

Євген Клопотенко розповів, що команді проекту “Нове шкільне харчування” вдалось розробити спеціальне меню для школярів, яке підвищило бажання школярів харчуватися у шкільних їдальнях, вплинуло на розвиток культури здорового харчування, а також частково змінило їх ставлення до їжі в цілому. У процесі тестування рецептів взяли участь не тільки учні, працівники шкіл, але й експерти з питань харчування та дієтологи, що дозволило максимально збалансувати консистенцію жирів, білків та вуглеводів у раціоні учнів, щоб вони отримували усі необхідні їм корисні речовини, а їжа стала смачною, поживною та “сучасною”. Всі 110 рецептів, апробованих у шкільних їдальнях, були внесенні до Збірника, який отримав схвалення від Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів. Серед 110 рецептів є й українські народні страви. Про одну з них згадував ще Котляревський – це шпундра (запечений з м’ясом буряк).

Після зустрічі в ліцеї в магазині мережі “Ілона” Євген Клопотенко провів майстер-клас із приготування страв із шкільного меню.

фото та відео Кременчуцька міськрада

Перейти до вмісту