Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Я буду боротись за життя кожного українця, – звернення Міністра охорони здоров’я Максима Степанова

Я буду боротись за життя кожного українця, – звернення Міністра охорони здоров’я Максима Степанова

30 березня Верховна Рада призначила нового Міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Він, у свою чергу, звернувся до українців.

“Всіх вітаю, друзі! Цей день закінчився, але насправді все тільки починається. Дякую за підтримку кожному, хто розуміє перед яким викликом стоїть Україна. Скажемо прямо: в країні – війна. І не тільки на Сході. Ми всі опинилися в епіцентрі бойових дій – ворог уже біля дверей. Буквально.

Подивіться на світову статистику. Від моменту появи перших хворих на коронавірус і до позначки у 100 тисяч пройшло два місяці. А від 300 до 400 тисяч – усього лише три дні.

Ще раз – три дні. І плюс 100 тисяч хворих людей. А сьогодні ми вже говоримо про більш ніж 760 тисяч інфікованих.

Тож сьогодні політика відійшла на другий план. На першому – життя та здоров’я мільйонів людей. Закликаю думати про це, а не про рейтинги, розбіжності та власні амбіції. Бо коронавірусу байдуже, хто його жертва – вчитель, шахтар чи народний депутат. Палата інфекційної лікарні рівняє усіх.

Світ змінився. Ми зобов’язані це зрозуміти. І маємо розраховувати лише на власні сили та свою армію – армію медиків. Які мають бути екіпіровані, захищені, організовані. І зі зброєю – усім необхідним обладнанням та медикаментами.

Дії МОЗу будуть швидкими та системними. І головне – я буду боротись за життя кожного українця. Не лише під час епідемії.

Бо коронавірус пройде. А українська медицина має ще купу проблем, які чекають на вирішення. І ми їх вирішимо обов’язково. Всі права на помилки вже використані.

Знаю, що питань чимало, — на всі відповім. Також в режимі онлайн інформуватиму про реальний стан речей.

Тримаймося, самоізолюємось та зберігаємо здоровий глузд”.

 

Перейти до вмісту