Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Весняне прибирання корисне не тільки для будинку, а і для нашого настрою, – вважають фахівці

Весняне прибирання корисне не тільки для будинку, а і для нашого настрою, – вважають фахівці

Для багатьох із нас прихід весни та підвищення температури повітря сигналізує про те, що настав час “великого весняного прибирання”. Психолог Скотт Біа запевняє, що це приносить користь не тільки нашій оселі, а й нашому психічному здоров’ю, пише Вона з посиланням на wona.com.ua.

“Ми багато накопичуємо за зимові місяці. І зовсім не позбавляємось зайвого. Просто накопичуємо все більше і більше. І весняне очищення – вже частина ритуалу весни”,- пояснює доктор Біа. “Я думаю, це пов’язано з підняттям настрою. З приходом весни ми стаємо більш активними. Прибирання – один з видів діяльності, на який ми можемо спрямувати свою енергію”.

Дехто з нас зволікає з початком весняного прибирання і це може викликати у нас певний стрес.

“Ми вирішуємо задачу, яку, на нашу думку, хочемо розв’язати, наше тіло і розум напружуються. Коли ми відступаємо від виконання завдання, напруга знімається. Це насправді потужне відчуття”, – каже доктор Біа. Щоб подолати зволікання, за словами доктора Біа, нам доведеться пережити певний дискомфорт і все ж розпочати роботу над прибиранням.

Почати, звісно ж, найважче. Але доктор Біа каже, що як тільки початкову точку буде пройдено, виконати завдання стане легше.

Коли ми розв’язуємо якесь завдання, то відчуваємо задоволення. Крім того, це змушує нас почуватися корисними та ефективніше справлятися з іншими завданнями.

“Я думаю, що, коли ми звільняємо простір, знижується рівень напруженості”, – каже доктор Біа. “Коли нас оточує менше речей, про я які потрібно дбати, це також підвищує нашу ефективність”.

Тим із нас, хто боїться весняного прибирання, психолог рекомендує розбити одне велике завдання на декілька маленьких, нагадуючи собі, що увесь дім відразу прибирати не доведеться.

Перейти до вмісту