Ви тут:
Суспільство Україна 

В Укрзалізниці пояснили, як повертатимуть кошти за квитки на рейси скасованих потягів

В Укрзалізниці пояснили, як повертатимуть кошти за квитки на рейси скасованих потягів

Повернення проїзних документів, оформлених касами Укрзалізниці у внутрішньому та міжнародному сполученні, для виїзду в період з 18 березня до дати відновлення курсування поїздів та повернення коштів у повному обсязі за придбані у касах квитки буде здійснюватись після закінчення карантинних заходів.

Для внутрішнього сполучення – протягом 90 діб та міжнародного – 180 діб, повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Такий механізм введено з метою зменшення випадків скупчення громадян на вокзалах та станціях для повернення невикористаних проїзних документів, оформлених як на території України, так і залізницями інших країн.

Звернення пасажирів до квиткових кас для проставлення відміток на проїзних документах (погашення квитка), не є обов’язковим. Підставою для повернення коштів буде оригінал проїзного документа як з відміткою, так і без відмітки.

Якщо є можливість, в Укрзалізниці радять не поспішати на вокзали повертати квитки й не піддавати своє життя загрозі, перебуваючи в натовпі. Квитки, придбані через інтернет, повертаються за діючою процедурою через онлайн-сервіси. У разі, якщо кошти будуть повернені з вирахуванням комісії, її розмір буде також автоматично повернений пасажиру на карту окремим платежем.

Крім того, Укрзалізниця вживає всіх можливих зусиль для забезпечення повернення коштів пасажирам за невикористані квитки на поїзди приміського сполучення. Вартість проїзних документів на всі скасовані через введення карантину рейси також відшкодовується у повному обсязі. Кошти за невикористані повністю або частково абонементні квитки можна повернути впродовж місяця з дати запланованого проїзду у приміських поїздах.

Повернення здійснюється на підставі заяви пасажира за ручною технологією. У заяві необхідно вказати ПІБ, повну адресу, контактний телефон, якщо абонементний квиток пільговий (іменний, студентський і т.п.) з зазначенням відповідного документу.

Варто зазначити, що з 12-ї години 18 березня 2020 року введено обмеження на відвідування залізничних вокзалів. Усі вокзали закриті для відвідувачів, працюють лише залізничні каси на повернення квитків. На вокзали запускаються одночасно групи людей – не більше 10 осіб.

 

 

 

ФОТО: 1News

Перейти до вмісту