Ви тут:
Медицина Суспільство ТОП-новина Україна 

В Україні зафіксували ще два нових випадки коронавірусу

В Україні зафіксували ще два нових випадки коронавірусу

Станом на 22-у годину 18 березня в Україні зафіксовано 16 випадків COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (2), Донецька (1) області та м. Київ (2).

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровя в Telegram-каналі.

Нові інфікування зафіксовано у Київській та Донецькій областях. Нагадаємо, на Київщині запровадили режим надзвичайної ситуації.

Отримано за сьогодні пацієнтів 51 та 103 контактні особи. За даними регіональних лабораторій протестовані за сьогодні методом ПЛР 6 зразків, всі негативні.

Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджує не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а і встановлених контактних осіб.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 640 зразків.

Більшість людей, що хворіють на новий коронавірус, переносять його, як звичайний ГРВІ. Власне, ця хвороба і є ГРВІ, але викликана невідомим раніше збудником.

Так, Всесвітня організація охорони здоров’я оцінює летальність від COVID-19 на рівні 3,4%. Але варто пам’ятати, що для 96,6% хворих ця недуга не матиме таких наслідків.

“Стрімке зростання хворих не означає, що захворієте саме Ви”, – зазначають у МОЗ.

Щоб захистити себе:

  • Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ. Мінімальна дистанція — 1,5 метра.
  • Не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота.
  • Термічно обробляйте продукти. Не їжте сире м’ясо, м’ясні субпродукти та яйця.
  • У разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря.

Пам’ятайте! Звичайне миття рук попереджає зараження не лише новою коронавірусною інфекцією, а й низкою інших небезпечних захворювань. Мити руки варто 20 — 40 секунд теплою водою з милом або обробити антисептиком, вміст спирту в якому не менше 60%.

Медична маска не захищає від зараження вірусами. Носити її повинні лише люди із симптомами респіраторних захворювань, медпрацівники та особи, що доглядають за хворими.

Нагадаємо, ввечері 17 березня в Україні було лабораторно підтверджено 14 випадків коронавірусу – Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (1) області та м. Київ (2).

Перейти до вмісту