Ви тут:
Суспільство Україна 

В Чернівцях запровадили масковий режим й цілодобову комендатську годину для дітей

В Чернівцях запровадили масковий режим й цілодобову комендатську годину для дітей

У Чернівцях з понеділка, 23 березня 2020 року, буде запроваджено масковий режим на всіх об’єктах, які залишаються працювати

Про це міський голова Олексій Каспрук повідомив у прямому ефірі на своїй сторінці, передає Еспресо.TV з посиланням на Molbuk.

“Прийнято рішення про запровадження обов’язкового маскового режиму на тих об’єктах, які залишились працювати. Тобто, в понеділок ми будемо контролювати. Хочу нагадати, що згідно законодавства, рішення органів місцевого самоврядування, державних органів влади є обов’язковим для виконання. І за порушення цих вимог є адміністративна й кримінальна відповідальність”, – сказав міський голова Чернівців.

Він сказав, що влада контролюватиме, аби на діючих ринках і супермаркетах та інших об’єктах, які нині працюють, не допускали відвідувачів, які не носять засоби індивідуального захисту.

“Тобто, маски будь-які: саморобні, куплені. Є трохи часу підготуватися. Розумію, що зараз буде величезна кількість питань – де ці маски взяти? Ми робимо все можливе, щоб забезпечити чернівчан цими засобами захисту”, – повідомив Каспрук.

“Але повторюся ще раз – ваше здоров’я і здоров’я ваших оточуючих маєте захищати, в першу чергу, ви самі. Маску можна зробити з будь-яких підручних матеріалів. З кількох шарів старої футболки. Це для людини, в якої є дві руки, голка і нитка – це буквально півгодини-година роботи”, – додав міьский голова.

За словами посадовця, наразі міська влада веде перемовини із місцевими підприємцями легкої промисловості, які розпочинають пошив масок.

Окрім того, заборонена поява в місті дітей до 14 років без супроводу дорослих.

“Дитина може виходити з дому виключно з важливою метою. Наприклад, відвідування лікаря. Не для того, щоб погуляти і пограти з хлопцями у футбол”, – заявив Каспрук.

За його словами, ймовірність зараження дуже висока і це слід враховувати. З понеділка також буде призупинено будівельні і ремонтні роботи, за виключенням аварійних об’єктів та об’єктів інфраструктури.

Також мер пообіцяв контролювати, щоб до магазинів та аптек запускались люди лише у засобах індивідуального захисту.

Перейти до вмісту