Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Пирятині відкриється виставка живописних робіт Володимира Немири

У Пирятині відкриється виставка живописних робіт Володимира Немири

9 березня у Пирятинському культурно-громадському центрі відкривається виставка живописних робіт Володимира Немири, організована відділом культури і туризму міської ради.

Володимир Немира – художник-графік, живописець. Член Національної Спілки Художників України. Народився 15 листопада 1949 року у Львові. Закінчив Львівську національну академію мистецтв (1975). У 1993 – виїхав до США. Світогляд художника сформувався під впливом українських художників-модерністів —Нью-Йоркської групи Юрія Соловія, Михайла Дзиндри, Емми Андієвської, які творили в США ще у 1960-1980-х роках. Проживав у Чикаго, Нью-Йорку, Клівленді.

Про це повідомили у Пирятинській міськраді.

Разом з дружиною – скульптором Катериною Немирою, організував там мистецький центр „Світлиця“, навколо якого гуртувалася творча молодь. Абстракція як спосіб самовираження уже тоді переважав у творчості. Його полотнами захоплювалися мистецькі критики, там відбулося вісім персональних виставок.

Володимир Немира – учасник міжнародних та український виставок (по всій країні), акцій та благодійних аукціонів. Його праці знаходяться в численних музейних та приватних колекціях в Україні та закордоном.

Пан Володимир творить свій простір, вдивляючись у традиції, не спекулює калиною й вишиванкою. Речі, близькі всім, передає дуже своєрідно, наповнюючи кольором, змістом.

У своїй творчості Володимир Немира залишається надзвичайно відкритою людиною. Художникові вдається зберегти свіжість погляду на все, що його оточує. З полотен до нас усміхаються, тужать і радіють навіть будинки. Його сюжети автентичні, українські, проте позбавлені штампів.

Катерина Немира – скульпторка, письменниця, педагогиня, авторка власної методики навчання дітей образотворчого мистецтва, письменниця. Проведе майстер-класи для дітей 6-10 років. А також презентує власні книги.

Перейти до вмісту