Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві проводять профілактику розповсюдження наркоманії серед учнівської та студентської молоді

У Полтаві проводять профілактику розповсюдження наркоманії серед учнівської та студентської молоді

Одним із пріоритетних напрямів у роботі Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітейта молоді – є профілактика вживання наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів серед підлітків, учнівської та студентської молоді навчальних закладів І-IV рівня акредитації м. Полтава. Системна робота з профілактики проводиться безпосередньо з учнями та студентами І-ІІ курсів.

Головна мета роботи – вберегти молодь від необдуманих рішень, які можуть зламати здоров’я та життя, застерегти від першої спроби вживання наркотиків, а найголовніше – навчити підростаюче покоління впевнено говорити наркотикам – НІ! Про це повідомляють у міській раді.

Під час таких інтерактивних зустрічей фахівцями Центру проводиться спілкування з учнями та студентами у форматі діалогу. В ході спілкування виявляється, що 99% учнів та студентів мають вичерпні знання стосовно того: що таке наркотик та які найпоширеніші види є; що наркотик небезпечний та викликає залежність; що наркотик руйнує здоров’я та призводить до смерті. Але, незважаючи на всі ці знання, багато підлітків роблять першу спробу вже у віці 11-12 років.

Причиною такої ранньої наркотизації підлітків називають доступність наркотиків. Друга причина – це соціальне оточення. Зазвичай на запитання до учнів та студентів: «Чи є у вас знайомі, друзі чи товариші, які вживають наркотики в даний час?» – 70% аудиторії відповідали позитивно. З них, ще 70% слухачів, повідомили, що знайомі, друзі та товариші, які вживають наркотики, пропонували спробувати їм, але вони відмовилися з таких причин, а саме – це страх перед залежністю та страх перед різними захворюваннями.

Тож завданням профілактичної роботи Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – є навчити підлітків та молодь завжди робити правильний вибір на користь здоров’я та життя. Вміти сказати наркотикам «НІ!» впевнено і остаточно.

Перейти до вмісту