Ви тут:
Анонс Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Полтаві працюватиме триденна школа свідомого громадянина “Свідомі”

У Полтаві працюватиме триденна школа свідомого громадянина “Свідомі”

14-15 березня і 22 березня в осередку ГО “Українська академія лідерства” (пров. Рибальський, 16) відбудеться школа свідомого громадянина “Свідомі” для молоді 9–11 класів (14–17 років)

“Свідомі” це триденне навчання громадянських та особистісних компетенцій для учнівської молоді старших класів місцевих шкіл. Проект зосереджено на підтримку і розвиток творчого та інтелектуального потенціалу молоді. Шкільна програма зосереджена на отриманні учнями значної бази знань, проте бракує дисциплін курсу критичного мислення, яку планує компенсувати триденний інтенсив “Свідомі”.

Програма курсу складається з неформальних лекцій і тренінгів на такі теми, як:

  • кібербезпека;
  • ціннісний інтелект;
  • проектний менеджмент;
  • екологія;
  • правова грамотність;
  • громадська активність;
  • медіаграмотність тощо

Учасників школи оберуть на основі заповнених онлайн-анкет. Програма тренінгу розрахована на кількість до 50 учасників. Лекторами курсу стануть професіонали з Полтави, Києва і Харкова. Також лекцію із лідерства прочитають канадські військові, які перебувають в Україні у рамках співпраці наших урядів по операції UNIFIER, військової тренувальної місії Збройних сил Канади до кінця березня 2022 року.

Організатори покривають харчування, поліграфію (брендовані футболки тощо) і навчальні матеріали учасників. Участь у “Свідомих” безкоштовна. Про тренерів школи свідомого громадянина та всі деталі інтенсиву будуть повідомляти через офіційну сторінку УАЛ Полтава у Фейсбук. Співорганізатором курсу став Департамент культури, молоді та спорту у рамках програми спільних заходів на 2020 рік.

ГО “Українська академія лідерства” – це 10-місячна освітня програма розвитку для випускників шкіл віком від 16 до 20 років. Навчання триває шість днів на тиждень, а студенти проживають у кампусах Академії.Програма допомагає молоді знайти своє призначення, пізнати країну та світ, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості. В основі навчання – три елементи розвитку: фізичний, емоційний та інтелектуальний.

На Полтавщині УАЛ працює вже 4 роки, зараз у місцевому осередку проходять формаційну програму 38 молодих людей із 19 регіонів України.

Перейти до вмісту