Ви тут:
Відео Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві підготували 3 інфекційні відділення, які прийматимуть людей у випадку виявлення коронавірусу, – Шамота

У Полтаві підготували 3 інфекційні відділення, які прийматимуть людей у випадку виявлення коронавірусу, – Шамота

Оперативний штаб з протидії коронавірусу у Полтаві працює у посиленому режимі. У Полтаві немає жодної підозри на захворювання.

Про це зазначив секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота у новинах оперативного штабу.

“Продовжуємо жорстко контролювати карантинні заходи. Щоденно працюють мобільні групи, які дезінфікують салони міського громадського транспорту. А також вони перевіряють, як заклади сфери послуг виконують обмежувальні заходи. Щодо готовності медичних закладів: у Полтаві заналом підготовлено 3 інфекційні відділення, які прийматимуть людей у разі виявлення коронавірусу. Безпосередно для жителів міста перепрофілювали 5-ту клінічну лікарню в інфекційний центр. 100 тис. одноразових масок виділили для лікарень міста та мобільних груп небайдужі підприємці Полтави”, – повідомив Олександр Шамота.

Читайте також: У Полтаві для боротьби з коронавірусом придбають 20 апаратів ШВЛ та 11 тисяч тест-систем

За словами Олександра Шамоти, у медзакладах міста зараз є 53 апарти штучної вентиляції легень, ще закуплять 20 апаратів. Також у місті жорстко виконують Постанову Кабміну про обмеження кількості пасажирів. 

“Звичайно, перевозити по 10 людей та збільшити кількість машин на маршруті перевізники фізично не можуть. Тому, на жаль, людям доводиться чекати на зупинках”,- зазначив секретар міської ради. 

Перейти до вмісту