Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У магазинах Полтавщини харчові продукти реалізують лише фасованими та упакованими

У магазинах Полтавщини харчові продукти реалізують лише фасованими та упакованими

Держпродспоживслужба Полтавщини на виконання рішень Президента, Верховної Ради та Уряду продовжує проводити заходи щодо запобігання негативного розвитку епідемічної ситуації та забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення регіону.

Рішеннями Регіональної комісії ТЕБ та НС при Полтавській ОДА передбачено впровадження низки протиепідемічних та профілактичних заходів забезпечення належних умов для дотримання особистої гігієни персоналом та відвідувачами у закладах торговельної, аптечної мережі, місць масового перебування людей, пов’язаного з обслуговуванням населення, посилення дезінфекційного режиму, обов’язкового використання засобів індивідуального захисту (маски, рукавички) персоналом, заборони торгівлі харчовими продуктами на стихійних ринках, проведення дезінфекції транспортних засобів, приміщень тощо, повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області.

За пропозиціями фахівців Держпродспоживслужби області до протокольного рішення від 23.03.2020 року № 7 Регіональної комісії включено питання щодо реалізації харчових продуктів, в продовольчих магазинах, що працюють за принципом самообслуговування, лише в упакованому чи фасованому вигляді (виключення – свіжі овочі).

З метою контролю дотримання вимог протокольного рішення щодо продажу харчових продуктів в індивідуальному пакуванні (хлібобулочні, крупи, цукор, кондитерські вироби, тощо), фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області було проведено ряд позапланових заходів державного контролю в мережах супермаркетів міста.

Разом з органами влади, поліцією фахівці беруть участь у комісійних перевірках суб’єктів господарювання з питання виконання умов карантину.

З операторами ринку проведено інформаційну роботу щодо недопущення виникнення і розповсюдження коронавірусної інфекції.

Підприємці свідомо підійшли до даної ситуації з поширення вірусного захворювання населення та вжили заходів щодо недопущення передачі вірусу разом з харчовими продуктами, а саме забезпечили персонал індивідуальними засобами захисту, пакування всіх видів харчової продукції, при вході до торгівельної зали встановили дозатори з дезінфектантом та антисептиком для обробки рук споживачів, біля кас нанесені лінії задля дотримання дистанції між покупцями.