Ви тут:
децентралізація Суспільство Україна 

У кожній ОТГ має бути центр надання адмінпослуг. Ключове питання – доступність, – Прем’єр-міністр

У кожній ОТГ має бути центр надання адмінпослуг. Ключове питання – доступність, – Прем’єр-міністр

Під час «Години запитань до Уряду»  Прем’єр-міністр Денис Шмигаль окреслив п’ять завдань в рамках реформи децентралізації.

При цьому він наголосив, що саме реформа децентралізації згідно з дослідженнями визнана однією з найуспішніших в Україні, інформує Урядовий портал.

«Формування спроможних територіальних громад, формування нової системи адміністративно-територіального устрою, розподіл повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади, перегляд повноважень місцевих державних адміністрацій з урахуванням нових повноважень органів місцевого самоврядування та стимулювання розвитку інструментів місцевої демократії. Саме ці задачі є ключовими. Їх вирішення має дати людям комфорт та захищеність. Кожен громадянин має знати, куди йому звернутися в разі необхідності та хто подбає про вирішення його проблем, адже держава – це в першу чергу захист та сервіс», – зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр повідомив, що на сьогодні вже сформовано 1045 ОТГ із 1400 запланованих. Він зазначив, що до кінця березня 100% території України мають бути покриті перспективними планами.

Також Прем`єр-міністр заявив, що в 100% територіальних громад України повинні бути сформовані оптимальні мережі соціальної інфраструктури. «Кожна ОТГ має мати центр надання адміністративних послуг. Ключове питання – доступність», – повідомив Денис Шмигаль.

Перейти до вмісту