Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Це перша поставка додаткового медичного обладнання від приватного сектору, – Олег Синєгубов

Це перша поставка додаткового медичного обладнання від приватного сектору, – Олег Синєгубов

Представники компанії «Нова пошта» передали в обласну клінічну інфекційну лікарню медичне обладнання.

Зокрема, закупили для закладу два апарати для штучної вентиляції легенів, мобільну рентгенівську систему, шість моніторів пацієнта, гемодіалізний апарат, ультразвукову діагностичну систему, автоматичний біологічний аналізатор і препарати для визначення біохімічного складу крові, повідомляють у Полтавській ОДА.

Обладнання дозволить поліпшити загальний стан здоров’я людини при дихальній недостатності, проводити діагностику стану захворюваності легень, рентгенологічну діагностику органів дихання, а також діагностичні дослідження супутніх патологій у інфекційних хворих.

«Це перша поставка додаткового медичного обладнання від приватного сектору. «Нова пошта» надала дороговартісне обладнання для лікування й профілактики коронавірусної інфекції та інших захворювань. Обласна інфекційна лікарня тепер буде ще краще забезпечена. Це лише початок. Ми створили оперативний штаб, залучили бізнес. Завтра проводитимемо нараду й визначатимемо напрямки, за якими нам потрібна допомога від приватного сектору. Постійно отримуємо повідомлення від бізнесу щодо допомоги, – зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Ми готові купити більше сотні апаратів штучної вентиляції легень. Нині основна проблема – наявність такого обладнання у виробників і його поставка. Моніторимо, де є залишки на складах, контактуємо з компаніями й вирішуємо це питання».

У зв’язку з великою кількістю дзвінків від підприємців щодо надання допомоги очільник області дав доручення Департаменту охорони здоров’я сформувати перелік необхідного медобладнання, а Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій – поінформувати бізнесменів про відповідні потреби.

«Дякуємо підприємцям, що вони з розумінням ставляться до ситуації, – зазначив Олег Синєгубов. – Всі маємо усвідомлювати, що дотримання суворих вимог – запорука, що ми впораємося із ситуацією, викликаною захворюванням. Готові вжити найжорсткіших заходів, аби вберегти здоров’я громадян».

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак розповів, що нині проводять моніторинг потреб.

«Дякуємо соціально відповідальному бізнесу за допомогу. Акцент був на закупівлі інтелектуальних апаратів штучної вентиляції легень. Тобто не лікар встановлює параметри. Апарат сам, наприклад, визначає кількість подачі кисню, здійснює моніторинг. Відповідні апарати працюють у таких закладах, як Інститут серця. Дякуємо за високоякісне обладнання, – сказав Віктор Лисак. – Хочемо купити в лікарню пересувні рентгенапарати. Придбаний сьогодні також хорошої якості. Закуплений і сучасний біохімічний аналізатор. Усі лікарні, які ввійшли в проєкт Світового банку, забезпечені відповідними аналізаторами, проте інфекційна лікарня в проєкт не входила. Тепер аналізатор теж має. Усе передане обладнання важливе і вкрай потрібне».

Віктор Лисак зазначив, що працюють над тим, аби у всіх боксованих ізоляторах були апарати штучної вентиляції легень.

Головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Наталія Свириденко розповіла, що обладнання буде встановлено в реанімаційному відділенні й лабораторії закладу.

Перейти до вмісту