Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Цьогоріч на матеріальну допомогу з обласного бюджету виділено більше 12 мільйонів гривень

Цьогоріч на матеріальну допомогу з обласного бюджету виділено більше 12 мільйонів гривень

У Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань надання матеріальної допомоги населенню з обласного бюджету. Його провела заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

На розгляд комісії було винесено 365 заяви від жителів міст і районів Полтавської області, повідомляють в Полтавській ОДА.

Катерина Рижеченко зауважила, що переважно люди звертаються за фінансовою допомогою на лікування.

«На надання матеріальної допомоги особам, які опинилися в складних життєвих обставинах, цього року з обласного бюджету виділено 12 мільйонів 490 тисяч гривень», – сказала Катерина Рижеченко.

Розмір допомоги визначається відповідно до ступеня важкості життєвої ситуації кожної особи. У межах комісії допомогу призначили учасникам АТО, сім’ям загиблих воїнів-інтернаціоналістів, сім’ям, які постраждали внаслідок пожежі, онкохворим та тяжко хворим особам і хворим дітям.

Також Катерина Рижеченко ініціювала переглянути одноразові виплати людям, яким виповнилося 100 і більше років.

«Пропоную переглянути суму виплат і збільшити кошти. Нещодавно я відвідала учасницю бойових дій, ветерана праці Полтавської дирекції залізничних перевезень Ганну Клиш із Лубен. Жінка 20 лютого відзначила 100-річний ювілей. Я була приємно вражена від знайомства з нею. В районі люди похилого віку мають гарний вигляд та довго живуть. До слова, в липні ще одна жінка з Лубен святкуватиме ювілей», – сказала Катерина Рижеченко.

Розглянувши звернення, документи та проаналізувавши обставини, які склалися в сім’ях заявників, члени комісії задовольнили надані заяви.

Перейти до вмісту