Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Цього року у Кременчуці планують залучити до оплачуваних громадських робіт 200 студентів

Цього року у Кременчуці планують залучити до оплачуваних громадських робіт 200 студентів

У Кременчуці соціальний проект щодо тимчасового працевлаштування на час літніх канікул було запроваджено понад 10 років тому. За інформацією заступника начальника управління у справах сімей та дітей Анни Калюжної, цього року до громадських оплачуваних робіт для учнівської та студентської молоді планують залучити близько 200 осіб.

До участі у громадських оплачуваних роботах під час літніх канікул та у вільний від навчання час залучатимуться діти віком від 14 до 18 років, а також молодь від 18 до 23 років, яка на момент працевлаштування не досягла 23-річного віку – за умови навчання на денній формі навчання в навчальних закладах різних рівнів акредитації які мають реєстрацію місця проживання на території м. Кременчука. Також до участі у громадських оплачуваних роботах під час літніх канікул та у вільний від навчання час можуть бути залучені випускники 9-их та 11-их класів, повідомляють у міській раді.

Перевага при працевлаштуванні традиційно надається кременчуцьким дітям із сімей пільгових категорій:  з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа;  з багатодітних сімей;   із малозабезпечених сімей, сім`ї яких відповідно до законодавства України одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям; з інвалідністю за відсутності медичних протипоказань та здатних до самообслуговування;  з опікунських, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу;  з числа потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи;  з неповних сімей внаслідок втрати або смерті одного з батьків;  із сімей, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та фактично проживають на території м. Кременчука; із сімей, в яких батьки загинули, постраждали або брали/беруть безпосередньо участь в антитерористичній операції, операції об’єднаних сил та забезпеченні їх проведення;  яка виховується в сім’ях учасників бойових дій.

Перейти до вмісту