Ви тут:
Спорт Суспільство 

Скандал в українському футболі: букмекери приймали ставки на неіснуючий матч

Скандал в українському футболі: букмекери приймали ставки на неіснуючий матч

У часи пандемії букемекери казяться без роботи й наважуються на містифікації.

Як повідомляє Главком, 26 березня на Кубку «Азов» у Бердянську нібито відбувся матч аматорських команд «Лозуватка» – «Мелітопільська Черешня».

З рахунком 4:1 перемогла перша команда. Одразу кілька великих букмекерів світового ринку приймали ставки на цю зустріч, в тому числі в лайв. Ставки приймали британська букмекерська фірма Ladbrokes, ірландська Paddy Power, австрійський Bwin, а також російські букмекери. От тільки такого матчу не було.

Пізніше головний тренер ФК «Мелітопольська Черешня» Юрій Ярмошенко на Facebook викрив містифікацію й заявив, що матчу не було, а команда знаходиться на карантині.

«Шановні вболівальники, я, Ярмошенко Юрій, тренер ФК «Мелітопільська Черешня», офіційно заявляю, що наш клуб під час карантину товариські матчі не проводить і не бере участі ні в яких турнірах, всі футболісти перебувають на карантині. До ставок букмекерських контор наш клуб відношення не має», – повідомив Ярошенко.

Інцидент прокоментував глава комітету з етики та чесної гри УАФ Франческо Баранка.

«Не можу повірити в те, що вони провернули сьогодні. Я миттєво зрозумів, що відбувається щось не те. І ми відразу почали розслідування. Ми шоковані. Вони думали, ми не дізнаємося? Я думаю, що у провайдерів будуть величезні проблеми після цього. Це шахрайство торкнулося всіх букмекерів світу», – заявив Баранка.

Перейти до вмісту