Ви тут:
Суспільство Україна 

Рада схвалила закон про підтримку платників податків під час коронавірусу

Рада схвалила закон про підтримку платників податків під час коронавірусу

Рада схвалила закон про підтримку платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби

Про це передає Еспресо.TV.

Парламент підтримав за основу та в цілому законопроєкт № 3220. За основу документ підтримали 359, а в цілому – 359.

Мова йде про проєкт закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Законопроєкт розроблений з метою запровадження податкових та неподаткових пільг, пов’язаних із строком сплати податків, нарахуванням заробітної плати за дні вимушеного простою, термінами подачі податкових декларацій, термінами проведення перевірок, нарахування штрафних санкцій та пені, тощо.

Він направлений на захист як малого так і великого бізнесу від негативних наслідків, у зв’язку з невикористанням економічного потенціалу.

Законопроєктом пропонується внесення наступних змін до Податкового кодексу України:

  • не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по 30 квітня 2020 року;
  • встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з 18 березня по 18 травня 2020 року;
  • подовжено до 1 липня 2020 року термін подання річної декларації про майновий стан і доходи;
  • не нараховується та не сплачується у період з 1 березня року по 30 квітня 2020 року плата за землю;
  • об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з 1 березня по 30 квітня 2020 року.
Перейти до вмісту