Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Полтавщині є чим пишатися та що показати, – Катерина Рижеченко

Полтавщині є чим пишатися та що показати, – Катерина Рижеченко

Акцентувати увагу на подієвому туризмі, пропонувати нові культурно-мистецькі проєкти та залучати більше туристів на Полтавщину. Такі завдання стоять перед керівниками відділів культури, установ та закладів культури і туризму. Про це сказала заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко на розширеному засіданні колегії Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА.

Саме подієвий туризм – це не лише традиційний відпочинок, а й участь у цікавих фестивалях.

 

«Полтавщині є чим пишатися, що показати, куди запросити туристів, маємо що захищати та розбудовувати. У нашій роботі важливий системний підхід, планування, особливо стратегічне. Закликаю вас та спонукаю планувати й дивитися в майбутнє», – сказала Катерина Рижеченко.

Цього року в регіоні буде чимало нових проєктів, а саме обласних фестивалів. Торік стали популярними на Полтавщині два нові проєкти: «Слива-фест» та «Чарівна симфонія козацтва». Цього року вони отримали статус обласних, повідомляють у Полтавській ОДА.

Крім того, планується «ГогольFest», фінансування має підтримати депутатський корпус.

«Бренд фестивалю ГогольFest відомий на всю Україну та далеко за її межами. Давно вже проситься до Полтавської області. Нарешті хочемо реалізувати цей проєкт», – сказала Катерина Рижеченко.

Також вона наголосила, що голова облдержадміністрації опікується питаннями культури, всіх присутніх на колегії закликала бути ініціативнішими. Влада готова виділяти кошти та сприяти будь-якому культурно-мистецькому розвитку в області.

Заступник голови зауважила, що стурбована долею бібліотек. Адже, говорить, бібліотека як заклад у сучасному світі недооцінена, недорозвинена. Тому цим закладам також варто приділити увагу.

Як розповіла директор Департаменту культури і туризму ОДА Валентина Вождаєнко, цього року в області продовжать роботу з облікування об’єктів культурної спадщини.

«Нині наказом Міністерства культури, молоді і спорту до державного реєстру занесені усі пам’ятки місцевого значення. Тому маємо завдання виготовити облікову документацію на всі ці об’єкти. Також плануємо встановити 60 охоронних дошок до міжнародного дня охорони пам’яток», – сказала Валентина Вождаєнко.

В області планують на всіх туристичних потоках встановити сенсорні екрани. На їх придбання потрібно 3 мільйони гривень.

фото Полтавська ОДА

Перейти до вмісту