Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Полтавське тервідділення АМКУ продовжує роботу в штатному режимі

Полтавське тервідділення АМКУ продовжує роботу в штатному режимі

З метою недопущення дестабілізації цінової ситуації на ринку роздрібної реалізації масок медичних одноразових у період пандемії коронавірусу, підвищення захворюваності на грип та ГРВІ, аптечним мережам Полтавського регіону надано рекомендації утриматися від вчинення дій щодо встановлення роздрібних цін на маски медичні одноразові, які перевищують економічно обґрунтований їх рівень.

Про це повідомили в Тервідділенні АМКУ.

“Надіслано вимоги до суб’єктів господарювання (учасників ринку роздрібної реалізації лікарських засобів) про надання інформації щодо закупівельних та роздрібних цін на лікарські засоби, зокрема противірусні, знеболюючі та жарознижуючі препарати, а також на маски медичні одноразові”, – йдеться у повідомленні.

Наразі до Відділення надходять відповіді від учасників ринку роздрібної реалізації лікарських засобів та розпочато аналіз інформації, що надається суб’єктами господарювання. На учасників ринку, які не нададуть інформацію у встановлений строк або нададуть недостовірну інформацію, буде накладено штрафні санкції.

Також здійснюється щоденний моніторинг інформації (реклами), що поширюється в ЗМІ та соціальних мережах, з метою виявлення та припинення порушень конкурентного законодавства стосовно ситуації навколо заходів щодо запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Спеціалістами Відділення проводиться щоденний моніторинг цін на продукти харчування та лікарські засоби в роздрібних мережах м. Полтава, інформація про роздрібні ціни щоденно надається до АМКУ.

“Якщо Вам стала відома будь-яка інформація щодо порушення конкурентного законодавства в м. Полтава та Полтавській області просимо звертатись із заявою до Відділення за адресою: вул. Зигіна, 1, кім. 320, м. Полтава, 36000, або [email protected], або телефоном: (0532) 56-39-77”, – зазначається у повідомленні АМКУ.

Перейти до вмісту