Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

ОТГ Полтавщини серед лідерів за основними показниками фінансової спроможності

ОТГ Полтавщини серед лідерів за основними показниками фінансової спроможності

Вкотре ОТГ Полтавщини стали лідерами за основними показниками фінансової спроможності. Про це свідчить моніторинг, проведений експертами Програми ULEAD з Європою.

16 громад Полтавської області є «реверсними» (це перше місце серед областей в Україні). Також ще 9 мають бездотаційний бюджет. Найкращі показник у розділі «Доходи загального фонду на 1 мешканця» у Сенчанській (29643 грн), Коломацькій (21703 грн), Глобинській (10027 грн), Сергіївській (9755грн) та Драбинівській (9747 грн) об’єднаних територіальних громадах. Що в рази перевищує середній показник по Україні. В чільній десятці Полтавщини також потужні Михайлівська, Нехворощанська, Пришибська, Опішнянська та Краснолуцька ОТГ. У яких даний показник теж в районі 9000 гривень.

За видатками загального фонду (з розрахунку на 1 мешканця) лідирують Сенчанська (майже 18000 грн), Драбинівська, Білоцерківська, Рокитянська та Сергіївська громади, у яких не нижче 11000 грн.

Сенчанська ОТГ також стала кращою за показником «Капітальні видатки на 1 мешканця». Поруч розташувалися Пришибська, Коломацька, Ланнівська, Новосанжарська об’єднані територілаьніи громади.

«Ми бачимо, що серед лідерів рейтингу громади різного «віку» – як ті, що були серед піонерів реформи децентралізації(перші вибори восени-2015), так й значно «молодші». Все це свідчить як про великий потенціал ОТГ Полтавщини, так й про чіткий розрахунок спроможності та виваженість перед добровільним об’єднанням», – прокоментувала дані експертного моніторингу директор Полтавського регіонального офісу ULEAD Ірина Балибіна.

Перейти до вмісту