Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Осіб, які порушать карантинні заходи, притягатимуть до адміністративної відповідальності, – Олег Синєгубов

Осіб, які порушать карантинні заходи, притягатимуть до адміністративної відповідальності, – Олег Синєгубов

Під час брифінгу щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 в регіоні голова облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив на дотриманні вимог карантину та самоізоляції.

“Ці вихідні показали, що мало свідомих громадян, які дотримуються вимог карантину. Люди масово відпочивали на природі. На засіданні оперативного штабу ми відповідне питання порушили, звернули на це увагу правоохоронних органів, які мають відстежувати такі порушення й притягати винних осіб до відповідальності.  Опрацювали питання з правоохоронцями. Органи Національної поліції працюватимуть у посиленому режимі. Осіб, які порушать карантинні заходи, притягатимуть до адміністративної відповідальності”, – розповів очільник області.

За недотримання правил карантину встановлено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Так, згідно зі статтею 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення штрафи за порушення карантину, санітарних правил і рішень місцевої влади з питань боротьби з інфекційними хворобами становлять від 17 до 34 тисяч гривень для громадян і від 34 до 170 тисяч гривень – для посадових осіб.

Відповідно до статті 325 Кримінального кодексу України порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, карається штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 17 – 51 тисяча гривень – або арештом до 6 місяців, або обмеженням волі чи позбавленням волі до 3 років. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Перейти до вмісту