Ви тут:
здоров’я Полтавщина Суспільство 

OneImpact: мобільний додаток про  потреби та бар’єри людини, яка зіштовхнулася з туберкульозом

OneImpact: мобільний додаток про  потреби та бар’єри людини, яка зіштовхнулася з туберкульозом

3 березня, під час засідання Полтавської обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу, ВІЛ та наркозалежності, голова правління TB People-Ukraine Ольга Клименко розповіла про мобільний додаток та перші результати його роботи.

“Мобільний додаток – це довідник. OneImpact дозволяє користувачу дізнатися про права та обов’язки пацієнтів, знайти найближчі медичні заклади та неурядові організації, де можна отримати правову допомогу та соціально-психологічний супровід, ознайомитися з принципами сучасних підходів до лікування та інформацію про побічні дії препаратів”, – розповіла Ольга Клименко.

Загалом  цей додаток працює у 6-ти країнах світу.

Потреба у появі додатку – це відсутність в країні ресурсу, на якому централізовано збиралася інформація про  потреби та бар’єри людини, яка зіштовхнулася з туберкульозом.

“За два місяці цього року ми отримали 180 звернень, з яких 112 вдалося вирішити. Найбільше звернень поступає від областей, де найгірше працюють над боротьбою з туберкульозом. Найбільші бар’єри, які постають перед людьми з туберкульозом – це людський фактор. Тобто коли їх ображають, вони потребують допомоги у відновленні документів, прохають допомоги дітям, батьки яких перебувають на лікуванні. У Полтаві налагодити роботу соціального супроводу”, – зазначила Ольга Клименко.

Та додала, що необхідно звернути увагу на лікування новітніми препаратами, адже неправильний прийом ліків може призвести, навіть, до смерті.

Перейти до вмісту