Ви тут:
Освіта Суспільство 

Наразі немає підстав для відміни навчання у школах, – МОЗ

Наразі немає підстав для відміни навчання у школах, – МОЗ

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька повідомила, що наразі немає підстав для того, щоб масово відміняти навчання у школах та дитячих садках.

Про це міністр написала у своєму Facebook, реагуючи на виявлення першого випадку захворювання на коронавірус на території України, пише портал Освіта.ua.

“Чи можуть діти ходити до дитсадків та шкіл після того, як в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу? У кожній області створені протиепідемічні комісії, які моніторять ситуацію і надають свої рекомендації. Наразі немає підстав для того, щоб масово відміняти навчання у школах (дитсадках)”, – зазначила Скалецька.

Також за її словами, щоб максимально уберегтися від коронавірусу, кожен українець має дотримуватись чітких правил та діяти за алгоритмами.

Нагадаємо, 3 березня в Україні зареєстрували перший випадок коронавірусу, – МОЗ

Зокрема, у випадку симптомів гострого респіраторного захворювання міністр порадила одразу звертатись до сімейного лікаря.

Окрім того, за її словами, маски треба одягати виключно тоді, коли особа вже має симптоми гострого респіраторного захворювання. Навпаки, носіння маски створює фальшиве відчуття безпеки, яке може призвести до нехтування першочерговими правилами захисту.

Бажано дотримуватися дистанції до 2 метрів до людини, в якої проявляються ознаки ГРЗ та уникати місць масового скупчення людей.

Руки необхідно мити максимально часто, бажано з милом. Тривалість процедури – 20–40 с.

Вірус може виживати на поверхнях 3 години. Прості дезінфікуючі засоби можуть вбити вірус, унеможливлюючи зараження людей.

 

 

 

 

ФОТО: freepik

Перейти до вмісту