Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщину із Латвії приїхали 30 осіб, усі – на самоізоляції, – Полтавська ОДА

На Полтавщину із Латвії приїхали 30 осіб, усі – на самоізоляції, – Полтавська ОДА

24 березня в Полтавській області немає жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус. На самоізоляції перебувають 995 людей, які в різних час повернулися з-за кордону. Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов на традиційному брифінгу.

«У пасажирів потяга, який учора евакуював українців з Латвії, коронавірусу не виявили. У ньому було близько 30 жителів Полтавщини, – розповів Олег Синєгубов. – Усі пасажири пройшли температурний скринінг. У 5 осіб встановили підозру на коронавірус, їм провели експрес-тестування. На час процедури діагностики потяг лишався на санітарній зупинці. Результати тестів у 5 пасажирів негативні, тобто COVID-19 не виявлено».

Усі евакуйовані громадяни підписали обов’язкову інформовану згоду на самоізоляцію, за ними буде вестися медико-санітарний нагляд. Крім того база самоізольованих полтавців є і в правоохоронців.

Також очільник Полтавської області спростував фейки, які щодня публікують у соціальних мережах. Наприклад, нібито директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак дав вказівку медикам діагностувати у хворих на коронавірус тільки пневмонію, інакше лікарів чекатиме звільнення.

«Ця інформація не відповідає дійсності, прошу громадян не реагувати на подібні фейкові публікації та користуватися виключно офіційними джерелами», – додав Олег Синєгубов.

Перейти до вмісту