Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині зафіксували 8 підозр на COVID-19, на самоізоляції 1700 – Олег Синєгубов

На Полтавщині зафіксували 8 підозр на COVID-19, на самоізоляції 1700 – Олег Синєгубов

Станом на 27 березня на Полтавщині зафіксували 8 підозр на COVID-19.

Про це на брифінгу повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

“На Полтавщині жодного офіційного підтвердженого випадку на COVID-19 немає. Оскільки за аналізом інших областей, розповсюджувачами інфекції є ті громадяни, які прибули з-за кордону. На самоізоляції в області перебуває понад 1700 людей. Звичайно, є  випадки, коли люди нехтують правилами і порушують режим карантину. На Полтавщині було 8 підозр на коронавірус. Додав по показниках Кременчук. Зробили експрес-тести, всі відібрані аналізи направили у Київ.  Чекаємо результатів. Стан госпіталізованих – задовільний”, – повідомив Олег Синєгубов.

Також Олег Синєгубов повідомив, що 17 інфекційних відділень готові приймати «першу хвилю» хворих на коронавірус у разі їх виявлення.

“Коли ми дивимось на ті приміщення, яким 20 років не була приділяли увагу й відповідне фінансування, а зараз туди завозимо нове обладнання, апарати ШВЛ, тести тощо. А медичне обладнання потребує нового підходу – електромережі, підвід кисню і т.д. Цими питаннями займаємось щодня. Ці 17 відділень готові впоратись з так званою “першою хввилею” хворих на коронавірус у випадку їх виявлення. Ми опрацювали кілька хвиль госпіталізації пацієнтів”, – повідомив Олег Синєгубов.

Приміром, у Лубенській лікарні інтенсивного лікування є 48 ліжко-місць в інфекційному відділенні, яке готове приймати хворих на коронавірус. Далі розглядають можливість перепрофілювати інші відділення і збільшити кількість ліжко-місць до 200.

На Полтавщині також готові перепрофілювати інші медичні заклади та установи, створити на їх базі госпітальні приміщення для госпіталізації у разі виявлення «другої хвилі» хворих на коронавірус

“Навіть готові і до третьої хвилі, якщо захворювання буде поширюватись. Будемо переобладнувати інші приміщення. Розглядаємо, навіть, торгівельні центри, спортивні криті установи для розміщення тимчасових госпітальних баз”

Наразі експрес-тести й тести ПЛР на Полтавщині в достатній кількості. Усім бажаючим тести на коронавірус не проводитимуть. Тільки тим, хто матиме показання на COVID-19.

Нагадаємо, в Україні лабораторно підтвердили 218 випадків COVID-19.

Номери телефонних гарячих ліній: “медична” 0800505032, по питаннях соцзахисту – 0800500620.

Також у Полтаві працює гаряча лінія для громадян, які повернулися з-за кордону: 0505052959

Перейти до вмісту