Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині з обігу вилучили 279 кг замороженої риби

На Полтавщині з обігу вилучили 279 кг замороженої риби

Фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області  провели позаплановий захід державного контролю щодо виконання вимог припису, виданого за результатами попереднього заходу державного контролю, на потужності оператора ринку, що займається виробництвом та введенням в обіг рибопродукції.

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області.

Під час перевірки зафіксовано низку порушень вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема:

– всі виробничі, підсобні приміщення, холодильні камери знаходяться в незадовільному гігієнічному стані;

-низькотемпературна камера не задовольняє потреби потужностей:здійснюється хаотичне, невпорядковане зберігання замороженої рибної продукції;

– допущено зберігання рибної продукції в мішку на підлозі, без наявності піддона;

– вимоги щодо зберігання відходів не дотримуються, харчові відходи зберігаються у відкритій пластиковій діжці спільно з харчовими продуктами в низькотемпературній камері;

– персонал, який здійснює прибирання та дезінфекцію, не має відповідних знань та підготовки щодо дотримання відповідного  гігієнічного стану харчової потужності;

– не запроваджено процедури проведення коригувальних дій та запобіжних заходів по усуненню попередньо встановлених невідповідностей.

Як наслідок, все це могло  призвести до перехресного забруднення готових харчових продуктів, розмноження патогенних мікроорганізмів та формування токсинів, що несуть загрозу для життя та/або здоров’я споживачів.

До того ж, у оператора ринку в обігу знаходилася заморожена рибна продукція, на яку відсутні підтверджуючі документи щодо походження: зокрема: лящ патраний – 142 кг, карась патраний – 68 кг, короп патраний – 69 кг.

Рішеннями Головного державного ветеринарного інспектора Полтавської області було тимчасово призупинено діяльність цього суб’єкта господарювання та вилучено з обігу 279 кг замороженої рибної продукції .

Оператору ринку видано припис про усунення виявлених порушень гігієнічних вимог щодо безпечності та якості харчових продуктів до встановленого терміну.

Враховуючи, що у визначений законодавством термін оператором ринку не в повному обсязі виконано припис, Держпродспоживслужбою області накладено на суб’єкта господарювання 23,62 тис.грн. штрафних санкцій за невиконання законних вимог щодо усунення порушень законодавства про харчові продукти.

Перейти до вмісту