Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині стартувала Програма “Велике будівництво”

На Полтавщині стартувала Програма “Велике будівництво”

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов під час сьогоднішньої апаратної наради налаштував колег на плідний робочий тиждень. Адже з 1 березня стартувала Національна програма Президента “Велике будівництво”.

“Ми розпочинаємо на Полтавщині реалізовувати програму Президента України “Велике будівництво”, – відзначив Олег Синєгубов та зауважив, що погодні умови в області наразі сприяють активній роботі, тому проводити будівництво та ремонт доріг можна на повну.

Сьогоднішню апаратну нараду у Полтавській ОДА присвятили двом питанням: готовності області до реалізації програми “Велике будівництво” та ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення за рахунок субвенції з держбюджету.

Як розповіла заступник директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Ірина Особік, в області цьогоріч планують ввести в експлуатацію понад 140 об’єктів. Пріоритети – об’єкти соціального значення, медицини, освіти, інфраструктури та житлове будівництво.

“Серед основних джерел фінансування – кошти Державного фонду регіонального розвитку обласних та місцевих бюджетів. Також планується залучати кошти секторальних субвенцій з державного бюджету. Основними критеріями відбору об’єктів є їх комплексність, масштабність та сучасність. Необхідна умова – використання енергозберігаючих технологій, відповідність стандартам доступності та інклюзивності”, – сказала Ірина Особік.

Зокрема, цьогоріч планують завершити 10 масштабних соціально важливих об’єктів області, які реалізуються за рахунок коштів ДФРР (Державного фонду регіонального розвитку) та обласного бюджету. Зокрема, серед цих об’єктів – реконструкція полтавського кардіодиспансеру (наразі він готовий на 86%), орієнтовний термін здачі в експлуатацію якого – червень 2020 року.

Також Ірина Особік зауважила, що у рамках програми Президента “100 шкіл, 100 садочків, 100 спортивних майданчиків” на Полтавщині мають намір реалізувати 15 проєктів: 5 шкіл, 5 садочків, 5 майданчиків відповідно.

“Необхідний загальний обсяг фінансування програми “Велике будівництво” у 2020 році на території області (без врахування ремонту та утримання доріг) становить близько 200 млн грн”, – додала заступник директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Ірина Особік.

За дорученням Уряду, основні кошти спрямовуватимуться на капітальний ремонт дорожнього покриття, а також середній та поточний ремонт. Зокрема, у 2020 році загалом планується відремонтувати по області близько 142 км доріг, з яких 95 км – дороги місцевого значення.

Перейти до вмісту