Ви тут:
здоров’я Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині є підозри на коронавірус, чекаємо результати лабораторних досліджень, – Віктор Лисак

На Полтавщині є підозри на коронавірус, чекаємо результати лабораторних досліджень, – Віктор Лисак

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак під час брифінгу.

“Маємо дві підозри на коронавірус, чекаємо результатів лабораторних досліджень, які оголосимо у понеділок. Одна з підозр у Полтаві, інша – у Кременчуці. Це чоловіки молодого віку. Вони ізольовані та перебувають під наглядом лікарів”, – повідомив Віктор Лисак.

В них ознаки ОРВІ, але так як вони напередодні було у країнах, де є коронавірус, вирішили звернутись за допомогою.

“Маємо чимало викликів щодня від людей, які хочуть перевіритись, але без необхідності це не доцільно робити. А ті хто повернулися з країн, де є коронавірус необхідно самоізолюватись та повідомити про свій приїзд, хоча б сімейного лікаря. Краще побути у вдома протягом 14 днів та вберегти оточуючих. Головне не панікувати та дотримуватись дієвих порад: це мити руки та дезінфікувати, не перебувати у людним місцях. Прошу роботодавців організувати роботу для працівників дистанційно. А тих, хто збирався подорожувати відкласти поїздки”, – сказав Лисак.

Та додав, що про кількість “носіїв” коронавірусу невідому, тому самоізоляція дійсно потрібна. Люди повинні ставитись до цього з розумінням.

В невдовзі до Полтави привезуть все необхідне для проведення досліджень на місці. За необхідності збільшення медпрацівників залучатимуть фахівців УМСА.

Також Віктор Лисак відмітив, що потрібно провести навчання волонтерів.

Директор Департаменту соцзахисту та охорони здоров’я міськвиконкому Вікторія Лоза повідомила, що з 14 березня на вокзалах та в’їздах у Полтаву проводитиметься температурний скринінг. Та наголосила, що в місті працює гаряча лінія для людей, які повернули з країн, де є випадки коронавірусу: 0505052959

Перейти до вмісту