Ви тут:
Відео Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині дві підозри COVID-19 не підтвердились, також щодо двох чекаємо результати, – Олег Синєгубов

На Полтавщині дві підозри COVID-19 не підтвердились, також щодо двох чекаємо результати, – Олег Синєгубов

Станом на 26 березня на Полтавщині немає жодного лабораторно підтвердженого випадку захворювання COVID-19. Втім, ситуація в регіоні є напруженою.

Про це на брифінгу в Лубенській лікарні інтенсивного лікування повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

“Сьогодні ми відвідали одне з тих 17 відділень, яке, у випадку виявлення захворювання на коронавірус, прийматиме таких хворих. Ми відвідали безпосередньо ті приміщення, де будуть ізольовані хворі, перевірили стан наявності засобів захисту для лікарів. Умовно кажучи, на першу хвилю ця лікарня всім забезпечена. На Полтавщині офіційного підтвердження немає, жодного випадку захворювання на коронавірус не зафіксовано. Але ситуація досить напружена. Лише за вчора у нас було кілька підозр: два аналізи не підтвердились, ще на два чекаємо результати: підтвердження чи спростування”, – зазначив очільник Полтавщини.

Також Олег Синєгубов повідомив, що сьогодні на Полтавщину доставлять прилад для проведення ПЛР-тестів. Нині в регіоні понад 10 людей пройшли тести на коронавірус.

“На Полтавщині 17 лікарень, які мають інфекційні відділенні та боксовані палати, щоб ми могли ізолювати людей і дотримуватись режиму. Ми знаходимось в опорній лікарні, де є добудований сучасний інфекційний стаціонар, окремі бокси, заїзди, необхідне обладнання. Такі лікарні є і в Миргороді, Хоролі, Кобеляках, Кременчуці”, – сказав директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

Перейти до вмісту