Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Медичні заклади мають скасувати планові операції та госпіталізації, – Віктор Ляшко

Медичні заклади мають скасувати планові операції та госпіталізації, – Віктор Ляшко

15 областей України мають тести для виявлення коронавірусу, ще 1 млн тест-систем надійде найближчим часом. Тести є у вірусологічній референс-лабораторії Центру громадського здоров’я. Також на ринок зайшли експрес-тести, які дозволяють робити дослідження біля ліжка хворого.

Таку заяву зробив заступник Міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляють у МОЗ.

Він також додав, що зараз Міністерство охорони здоров’я України готує наказ, згідно з яким усі медичні заклади мають скасувати планові операції та госпіталізації на період загострення ситуації навколо поширення коронавірусу COVID-19.

«Це звільняє ліжка у відділеннях інтенсивної терапії та апарати вентиляції штучної вентиляції легень», – сказав Віктор Ляшко.

Заступник Міністра нагадав, що минулого тижня Міністерство охорони здоров’я змінило алгоритм Стандартну надання медичної допомоги.

Україна перейшла на 3 сценарій розвитку коронавірусу відповідно до класифікації Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Перейти до вмісту