Ви тут:
Спорт Суспільство Україна 

Ліга Європи: “Шахтар” переграв у першому матчі 1/8 фіналу “Вольфсбург”

Ліга Європи: “Шахтар” переграв у першому матчі 1/8 фіналу “Вольфсбург”

Через ситуацію з коронавірусом гра проходила за порожніх трибун.

Як розповіли у прес-службі “гірників”, господарі потужно провели стартові хвилини, й спершу Веггорст не влучив по м’ячу з лінії воротарського, а потім Андрій Пятов виручив після пострілу Арнольда здалеку. «Шахтар» витримав тиск і підготував більш ніж гідну відповідь. На 17-й хвилині Ісмаїлі промчав лівим флангом та прострілив до штрафного, захисник «вовків» не зумів вибити м’яч, а Жуніор Мораес, що набіг, головою вколотив його в сітку – 0:1.

Ще за п’ять хвилин «оранжево-чорні» дістали шанс зміцнити перевагу: після удару Додо м’яч влучив у руку Арнольду, й арбітр призначив пенальті. Віктор Коваленко бив низом у лівий від воротаря кут, проте Кастельс угадав і впевнено забрав м’яч. У середині тайму команди влаштували обмін моментами: Мехмеді пробачив гостям, з кількох метрів пробивши повз дальньої штанги, а німецькі ворота врятував Брукс, винісши м’яч на кутовий. За кілька секунд до перерви вже «Вольфсбург» заробив одинадцятиметровий (м’яч після рикошету влучив у руку Матвієнкові), однак Веггорст у момент удару послизнувся й пробив значно вище поперечини.

Зрівняти рахунок господарям вдалося на самому початку другої половини: після подачі кутового Брукс головою переправив м’яч до сітки – 1:1.

Наразі вже ініціатива перейшла до футболістів «Вольфсбурга», які взялися навантажувати штрафний «гірників» фланговими прострілами й навісами. Луїш Каштру використав заміни, випустивши на поле Майкона та Давида Хочолаву, й «оранжево-чорні» змогли посунути гру від власних воріт, а потім і вийти вперед. На 73-й хвилині Алан Патрік заробив перспективний штрафний і самотужки чудово пробив у обведення стінки, голкіпер «вовків» відбив м’яч перед собою, а спритний Маркос Антоніо першим устиг на добивання й головою вразив порожні ворота – 1:2.

«Шахтар» відчув упевненість і став більше часу проводити на чужій половині поля, часом загрожуючи володінням Кастельса: так, Тайсон закручував у дальній кут, однак трохи неточно. Господарі відповіли фінальною серією небезпечних атак. Спершу Маркос узяв на себе постріл Отавіо, потім Брекало не влучив у кут, слідом з його ж надзвичайно гострим прострілом упорався Пятов, а насамкінець два гарні моменти змарнував Гінчек.

2:1 – «Шахтар» у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи перемагає «Вольфсбург». Другу гру на полі «гірників» заплановано на 19 березня.

Перейти до вмісту