Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Катерина Рижеченко відвідала Майорщинську школу-інтернат

Катерина Рижеченко відвідала Майорщинську школу-інтернат

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко  здійснила робочий візит до Майорщинської спеціальної загальноосвітньої школи- інтернату, що у Гребінківському районі.

Заклад розрахований на 147 дітей віком 6-16 років. Катерина Рижеченко оглянула матеріально-технічну базу закладу та умови проживання дітей, відвідала харчоблок, майстерні, овочесховище, навчальні класи, кімнати для відпочинку, актову залу, повідомляють у Полтавській ОДА.

Також поспілкувалася з керівництвом та персоналом закладу і поінформувала педагогічний колектив про реформування шкіл-інтернатів. 

«У вас гарна матеріально-технічна база. Бачу, що працюють професіонали, які мають досвід роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. Створені належні умови для навчання. Хочу ще раз запевнити вас, що в жодному разі мова не йде про закриття, а люди не будуть виставлені на вулицю», – сказала Катерина Рижеченко.  

Заступник голови ОДА наголосила, що інтернати, де навчаються діти з особливими освітніми потребами, будуть реформувати. Нині в Україні відбувається деінституалізація – поступове повернення дітей у сім”ї. Тож основне завдання – виводити дітей у родини.

 

Фото: http://www.adm-pl.gov.ua

Перейти до вмісту