Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Готові замовляти продукцію в місцевих виробників за умов дотримання термінів контрактів, якості продукції та конкурентної ціни, – Олег Синєгубов

Готові замовляти продукцію в місцевих виробників за умов дотримання термінів контрактів, якості продукції та конкурентної ціни, – Олег Синєгубов

У межах робочого візиту на Полтавщину Президент України Володимир Зеленський відвідав ПрАТ “АвтоКрАЗ”.

Глава держави, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій, голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов обговорили з генеральним директором підприємства Романом Черняком питання державного замовлення на вантажні автомобілі, як для оборонних, так і для цивільних потреб, повідомляють у Полтавській ОДА.

“Вважаємо, що наш автомобіль має стати хребтом української армії. Хотіли би в цьому напрямку державної підтримки. Наш автомобіль набагато якісніший, ніж ті, що закупляються. Навіть за технічними характеристиками кращий. Він і дешевшим буде, якщо його виготовляти в такому обсязі, як робили «Богдан-МАЗ». Нашими замовниками є Укроборонпром, Національна гвардія, Держприкордонслужба”, – сказав Роман Черняк.

Підприємство виготовляє авто не тільки для оборонних потреб, а й цивільні авто. Торік 67 автомобілів зробили для Укравтодору. За словами Романа Черняка, потужності заводу – 7 тисяч автомобілів на рік. Для комплектування таких авто “АвтоКрАЗ” співпрацює із понад 200 підприємствами, із них 150 – українські.

Володимир Зеленський запропонував керівнику підприємства скористатися державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Сказав, що питання державного замовлення розглянуть. Наголосив, щоб затримок у виготовленні продукції не було.

Також Президент запропонував місцевій та обласній владі підтримувати вітчизняного виробника.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зауважив, що область готова замовляти техніку в місцевих виробників.

“Ми зацікавлені у співпраці з місцевим бізнесом і готові  замовляти їхню продукцію за умов дотримання термінів контрактів, якості та конкурентної ціни”, – сказав Олег Синєгубов.

Перейти до вмісту