Ви тут:
Спорт Суспільство 

Футбольне ЄВРО-2020 перенесуть – ЗМІ

Футбольне ЄВРО-2020 перенесуть – ЗМІ

Відповідне рішення приймуть вже сьогодні.

У вівторок, 17 березня, на конференції УЄФА з 55 асоціаціями-членами буде прийнято рішення перенести чемпіонат Європи-2020 на рік. Континентальна першість розпочнеться в червні 2021 року.

Як повідомляє The Athletic, таке рішення обумовлене необхідністю влітку 2020 року дограти європейські чемпіонати, які в даний момент припинені через пандемію коронавируса.

На конференції УЄФА буде обговорюватися питання і про проведення плей-офф Ліги чемпіонів і Ліги Європи – єврокубки на даний момент припинені.

Також невідомо, як перенесення Євро-2020 вплине на жіночий чемпіонат Європи-2021, який повинен відбутися в липні-серпні наступного року в Англії.

На ідеї з перенесенням Євро-2020 буде наполягати президент Італійської федерації футболу Габріеле Гравина. У свою чергу, Федерація футболу Румунії звернулася до УЄФА з проханням скасувати континентальну першість. Раніше УЄФА розглядав варіант з перенесенням чемпіонату Європи на грудень.

Відзначимо, що для перенесення Євро на рік вперед УЄФА доведеться домовитися з ФІФА, який влітку 2021 роки планує проводити клубний чемпіонат світу.

Фото – ТРК Футбол.

Перейти до вмісту