Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Фінал Всеукраїнського конкурсу WorldSkills Ukraine перенесли на кінець 2020 року

Фінал Всеукраїнського конкурсу WorldSkills Ukraine перенесли на кінець 2020 року

Фінал Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine, який мав відбутися у квітні-травні, проведуть у другій половині 2020 року.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки №1/9-159, який був розісланий навчально-методичним центрам профосвіти та профільним департаментам, повідомляє МОН.

“Конкурс WorldSkills Ukraine допомагає привернути увагу молоді до робітничих професій і показати переваги професійної освіти. Цього року перелік компетентностей, за якими проходять змагання, ми збільшили з 7-ми до 17-ти. На жаль, через карантин та інші заходи з протидії поширенню коронавірусної інфекції ми маємо перенести фінал. Адже нехтувати безпекою учасників – неприпустимо. Зі свого боку обіцяємо тим, хто пройшов до фіналу і наполегливо готувався до нього, що обов’язково проведемо WorldSkills Ukraine. А поки у них є час покращити свої знання, навички і вміння”, – повідомив заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

Він додав, що організаторам на місцях окремо повідомлять терміни подачі заявок, у яких вони мають вказати перелік учасників-фіналістів, а також інформацію про дату та місце фіналу конкурсу.

Довідково.

Всеукраїнський конкурс WorldSkills Ukraine – це змагання з професійної майстерності серед студентів закладів професійної та вищої освіти, а також молодих робітників у віці від 18 до 22 років.

2019 року відбіркові змагання проходили з жовтня до листопада. У них взяв участь 1191 учасник з 25 регіонів країни. З них – 908 учнів профтехів, 140 студентів вишів та 141 молодий робітник.

Конкурс організовують в Україні вже чотири роки поспіль. За цей час змагання проводилися за різною кількістю компетентностей: 2016-го їх було 11, 2017-го – 8, 2018-го – 7, 2019-го – 17.

 

 

 

ФОТО: Педагогічна преса

Перейти до вмісту