Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Другий етап медреформи стартує вчасно, без медичної допомоги ніхто не залишиться, – Гончарук

Другий етап медреформи стартує вчасно, без медичної допомоги ніхто не залишиться, – Гончарук

Наступного місяця стартує одна з найскладніших частин медичної реформи — Програма медичних гарантій.

“Вже зараз абсолютно точно зрозуміло — ми переглядаємо мережу опорних лікарень. Ця мережа планувалась давно, вона не враховує реальні актуальні розрахунки”, – повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук у Тelegram каналі.

У п’ятницю НСЗУ отримало від лікарських установ по всій Україні заявки з усіма необхідними цифрами для розрахунків. Вся необхідна інформація, щоб правильно розрахувати потрібну мережу, в НСЗУ є. Наступного тижня будуть проводитися відповідні наради з керівниками ОДА щодо цього питання.

“Одразу розвію міф, що лікарні в регіонах будуть закриватись — ніхто нічого наразі не закриватиме. Ми також підвищимо заробітну плату для середнього медичного персоналу до 30% — завдяки збільшенню бюджету на охорону здоров’я. І це вперше, коли медицина для українців буде справді безкоштовною — а не просто на папірцях. Другий етап медреформи стартує вчасно! Через місяць українці отримають гарантований пакет безоплатних медичних послуг. Без медичної допомоги ніхто не залишиться”, – йдеться у повідомленні Гончарука.

У Бюджеті-2020 передбачено на 13% більше коштів на охорону здоров’я, ніж торік. Бюджет Програми медичних гарантій на спеціалізовану медичну допомогу порівняно з торішньою субвенцією збільшено на 9 млрд.

Нагадаємо, що з 1 квітня запрацює Програма “Медичних гарантій”, тому міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька, перебуваючи в обсервації у Нових Санжарах, нагадала українцям про необхідність обрати свого лікаря, хто ще цього не зробив.

Перейти до вмісту