Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Довідку про суми виплачених доходів та утриманих податків можна отримати в Електронному кабінеті, – ДПС

Довідку про суми виплачених доходів та утриманих податків можна отримати в Електронному кабінеті, – ДПС

Триває період подання декларацій державними службовцями та особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. І традиційно у ці дні зростає кількість користувачів Електронного кабінету. Сервіс дозволяє оперативно та у будь-який час отримати відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків, необхідні для заповнення декларації.

Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Полтавській області

Щоб скористатися послугою «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків», користувачу необхідно мати кваліфікований електронний підпис. Запит на отримання такої інформації надсилається у приватній частині Електронного кабінету, вхід до якої здійснюється саме за допомогою такого електронного підпису.

Скористатися цією послугою можуть державні службовці або члени їх сімей при поданні щорічної декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відомості про отримані доходи також можна отримати у паперовому вигляді. Порядок отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків визначається Положенням про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 №822, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2017 року за №1306/31174 (далі – Положення №822).

Для отримання відомостей про себе з Державного реєстру фізична особа звертається особисто або через уповноважену особу до Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції (далі – ЦОП ДПІ) за своїм місцем проживання, або за місцем отримання доходів, або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування, подає документ, що посвідчує особу, та заяву встановленої форми (додаток 14 до Положення №822). Уповноважена особа додає до заяви довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку, на отримання відомостей про джерела доходів/доходи (після пред’явлення повертається) та її копію, документ, що посвідчує особу такого представника, та ксерокопію (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя. Відомості з Державного реєстру надаються контролюючим органом особисто фізичній особі або законному представнику чи уповноваженій особі за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу, та довіреності (для законного представника чи уповноваженої особи).

Відповідно до порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) від 13.01.2015 року №4, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 січня 2015 року за №111/26556, Податковий розрахунок подається до органів податкової служби окремо за кожний квартал (податковий період) протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу. Отже 10 лютого був останній день подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, а також сум утриманого з них податку, відповідно до якого здійснюється накопичення інформації про доходи громадян в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

Надання відомостей про джерела та суми виплачених доходів фізичних осіб проводиться після повної обробки цієї інформації в ДПС України відповідно до Регламенту комп’ютерної обробки податкової звітності в контролюючих органах.

Отже, з 22 лютого цього року громадяни, які зареєстровані у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків за реєстраційним номерам облікової картки платників податків або для громадян, які за своїми релігійними переконаннями відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки, за прізвищем, іменем, по батькові та серією і номером паспорта, можуть отримати відомості про свої доходи за 2019 рік в Центрах обслуговування платників.

Звертаємо Вашу увагу, що відповідальність за достовірність інформації, відображеної у Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ), несе податковий агент.

Перейти до вмісту