Ви тут:
Спорт Суспільство 

Через коронавірус в одному з найбільших марафонів світу пробігли лише 300 спортсменів

Через коронавірус в одному з найбільших марафонів світу пробігли лише 300 спортсменів

Світове розповсюдження вірусу ледве не стало причиною відміни Токійського марафону.

Про це повідомляє СNN на своїй сторінці у соцмережі instagram.

“Побоювання коронавірусу спонукало організаторів Токійського марафону відмовитись від змагань у неділю, лише 300 елітним бігунам дозволили взяти участь. Марафон, як правило, є одним з найбільших спортивних змагань в Японії, 35 000 бігунів звично брали участь. Вулиці були порожніми і тихими, позбавлені веселих натовпів, які зазвичай набивали тротуари”, – йдеться у повідомленні.

Токійський марафон — спортивне змагання з шосейного бігу на марафонській дистанції, яке з 2007 року щорічно проводиться серед чоловіків та жінок в місті Токіо. Пробіг має найвищий «платиновий» статус (англ. Platinum Label) для шосейних пробігів Світовох легкої атлетики (англ. World Athletics Label Road Races) та входить до престижної серії пробігів World Marathon Majors.
Перший Токійський марафон відбувся 18 лютого 2007. Він замінив собою Токійський міжнародний марафон, який проводився з 1980 року виключно серед чоловіків. Крім цього, з 1979 року в Токіо проводився Токійський міжнародний жіночий марафон. Проте, і він також припинив своє існування (останній забіг відбувся 2008 року) в зв’язку із запуском Токійського марафону.

У 2020 було прийнято рішення проводити Токійський марафон без бігунів-аматорів через спалах коронавірусу, що скоротило число учасників на 38 000 бігунів.

Цього року переміг Бірхану Легесе з Ефіопії — 2:04.15.

Перейти до вмісту