Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Чекаємо результати ще двох підозр на COVID-19 з Полтавщини, – Олег Синєгубов

Чекаємо результати ще двох підозр на COVID-19 з Полтавщини, – Олег Синєгубов

Станом на 28 березня, на Полтавщині зафіксований перший випадок захворювання на COVID-19. Нині з Києва чекають результати стосовно ще двох підозр на коронавірус з області.

Про це під час брифінгу 28 березня повідомив голова Полтавської ОДА Оег Синєгубов.

“Зафіксовано перший офіційний випадок захворювання на COVID-19. Це 68-річна жінка з Кременчука. У неї перші симптоми захворювання з’явились 19 березня. Її госпіталізували 23 березня.  25 березня її перевели до інфекційного відділення. І вже 27 березня було точно встановлено тестами ПЛР, що жінка хвора на COVID-19. Нині встановлюємо всі контактних осіб. Відомо, що у неї є донька, яка повернулась з Польщі 10 березня. Перше можливе припущення, що інфекція пішла від контакту з донькою. Але ми не виключаємо всі інші варіанти. Зараз перевіряємо, чи дотримувалась дівчина самоізоляції. Всіх контактних осіб перевірятимемо тестами й братимемо розписки щодо дотримання вимог самоізоляції”, – повідомив Олег Синєгубов.

Жінка нині перебуває в інфекційному боксі «Лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька». Нині передбачено закрити прийом до пульмонологічного відділення лікарні, обмежити прийом до інших відділень, залишити тільки надання невідкладної допомоги з дотриманням заходів інфекційного контролю.

Станом на 27 березня підозр на Полтавщині було 10. Отримали результати з Києва по 8 особам: 1 позитивний (Кременчук), 7 – негативні. Ще чекають результатів щодо двох випадків – одна людина у Кременчуці, інша в Полтаві.

“На Полтавщині на самоізоляції перебуває 1835 людей. Ці люди постійно приїзжджають. Хоча темп по кількості самоізольованих людей зменшився. Але все-одно це суттєва кількість. Ще раз прошу всіх дотримуватись правил карантину: масочний режим, миття рук, без потреби на виходьте на вулицю”

Також очільник Полтавщини наголосив, що в регіоні зберігається жорсткий режим карантину і ні в якому разі не відкриватимуться ринки та інші заклади.

В регіоні і надалі перевірятимуть 17 інфекційних відділень, які визначили для госпіталізації хворих на коронавірус. На Полтавщині достатня кількість медичного обладнання, засобів захисту для лікарів. А з понеділка запрацює спеціальне обладнання, за допомогою якого діагностуватись коронавірус.

Також Олег Синєгубов зазначив, що нині питання обмеження руху на в’їздах/виїздах до Полтави та Кременчука розглядають.

“Будемо дивитись динаміку поширення інфекції. Це залежить і від результатів щодо двох підозр, які отримаємо у понеділок. Рішення про обмеження руху може прийняти обласний оперативний штаб, комісія ТЕБ та НС чи орган місцевого самоврядування. Блокпости контролюватимуть рух транспорту і тих осіб, які перетинатимуть населені пункти. Перевірятимуть температуру людини. Якщо виявиться, що вона вища від норми, то встановлюватимуть наявність інших симптомів. Якщо вони будуть встановлені, то залежно від стану людини їй рекомендуватимуть звернутися до сімейного лікаря, дотримуватися вимог самоізоляції або цю особу відразу госпіталізують. Усе залежить від симптомів”

Нагадаємо, станом на 28 березня в Україні зафіксовано 311 випадків COVID-19. Також з 25 березня в Україні діє режим надзвичайної ситуації.

Номери телефонних гарячих ліній: “медична” 0800505032, по питаннях соцзахисту – 0800500620.

Також у Полтаві працює гаряча лінія для громадян, які повернулися з-за кордону: 0505052959

Перейти до вмісту