Ви тут:
Суспільство 

З’явився анонімний Інтернет: користувачів стало складніше ідентифікувати

З’явився анонімний Інтернет: користувачів стало складніше ідентифікувати

Опублікували інструкцію по створенню сайтів на платформі TON.

Як повідомляє Ліга, команда Telegram підприємця Павла Дурова запустила інструмент TON Sites, що дозволяє створювати і отримувати доступ до сайтів в децентралізованої мережі TON (Telegram Open Network), повідомляється на сайті бета-тестування TON.

В силу особливостей архітектури мережі її користувачів значно складніше ідентифікувати. Передбачається, що обмежити доступ до сайту в ній теж буде непросто.

З технічної точки зору сайти TON майже не відрізняються від звичайних веб-сторінок. Але доступ до них здійснюється за допомогою мережі TON, яка працює поверх інтернету – так звана оверлейная мережу. За таким же принципом, функціонують відомі проекти анонімних тимчасових мереж на зразок I2P і Tor.

Подібні мережі (їх ще називають даркнета або темним інтернетом) залучають різну аудиторію. Від анонімів до великих підпільних майданчиків, які займаються торгівлею наркотиками, зброєю та іншими видами незаконної діяльності.

У кожного такого сайту є абстрактний ADNL-адреса замість більш поширених IPv4- або IPv6-адреси, вони приймають запити HTTP через розроблений Telegram протокол RLDP замість звичайного TCP або IP. Шифрування обробляється ADNL, тому розробникам не потрібно використовувати HTTPS.
Для доступу до існуючих і створення нових сайтів потрібні спеціальні шлюзи між “звичайним” інтернетом і мережею TON. Доступ до сайтів TON здійснюється за допомогою HTTP-> RLDP-проксі, що працює локально на клієнтському комп’ютері.

Перейти до вмісту