Ви тут:
Спорт Суспільство 

Юніорська Ліга Чемпіонів: київське “Динамо” у серії пенальті програло хорватам

Юніорська Ліга Чемпіонів: київське “Динамо” у серії пенальті програло хорватам

Основний час матчу із загребськими “динамівцями” завершилося нічиєю.

Як розповіли в київському клубі, у раунді плей-оф Юнацької ліги УЄФА суперником підопічних Ігоря Костюка, які раніше пройшли македонську “Шкендію” (8:0 і 2:2) та грецький ПАОК (3:0 і 2:2), стало “Динамо” із Загреба.

Ця стадія турніру складається з одного поєдинку, тому значення матчу в Києві було вирішальним. Юнаки київського “Динамо” цілеспрямовано готувалися до протистояння із Загребом на тренувальній базі та на закордонному зборі в Туреччині.

Перший тайм матчу пройшов у рівній боротьбі, при цьому команди грали обережно та більшу частину часу проводили в середині поля, майже не ризикуючи виходити в атаки.

Перші хвилини пройшли на користь наших гостей, які зуміли заволодіти ігровою ініціативою, тоді як динамівці намагалися зловити суперників на контратаках. Так, на старті поєдинку Ісаєнко виривався на ударну позицію, але захисники “Динамо” (Загреб) встигли вибити м’яч із-під ніг нападника.

Пізніше кияни перехопили ініціативу – і вже Шулянський не встиг на простріл із правого флангу від Цитаїшвілі, а сам Георгій отримав чудовий шанс, щоб вразити ворота суперників, заробивши штрафний на 25-метровій відстані від воріт. Однак удар динамівського вінгера прийшовся у стінку.


А першого “пострілу” у площину воріт загребців кияни завдали на 43-й хвилині, коли Волошин увірвався до штрафного суперників та наважився на удар із гострого кута. Голкіпер хорватів Йосипович зіграв ногами та парирував спробу Вікентія.
При цьому у хорватів також лише один удар досяг площини воріт Нещерета – на 37-й хвилині контратака гостей завершилася ударом Юларджії з лінії штрафного майданчика, із яким Нещерет спокійно впорався.

Початок другого тайму став продовженням першого: м’яч переважно тримався в центрі поля. Навіть тренери діяли вкрай обережно: заміни протягом матчу зробив лише Ігор Костюк.
На 51-й хвилині Скорко вперше дійшов до штрафного майданчика Загреба, проте захисники встигли зупинити прохід Даніла.
На 59-й хвилині Шулянський здійснив перспективний рейд серединою поля, однак і він не зумів завдати удару – м’яч вчасно вибив захисник гостей Гвардіол. А трохи пізніше Надольський пробивав головою з центру штрафного після флангового навісу, однак спроба вийшла несильною і Йосипович забрав м’яч.

Підопічні Ігора Йовичевича також мали небагато гострих моментів біля воріт динамівців: на екваторі другого тайму постріл Карріки з лінії штрафного був заблокований Біловаром, а удар Шутала після навісу з кутового пройшов повз площину воріт.
Останні хвилини пройшли на користь киян: “біло-сині” провели кілька атак, однак нашій команді не щастило з реалізацією. На 90-й хвилині Ісаєнко впав у штрафній Загреба – здалося, що проти нього фолив захисник, однак арбітр не наважився призначати 11-метровий майже перед фінальним свистком.
До кінця основного часу команди створили ще по одному моменту: Цитаїшвілі потужно пробив з правого кута штрафного – зреагував Йосипович, а Юларджія виходив один на один проти Нещерета, однак динамівець був першим на м’ячі.

За регламентом турніру, доля матчу вирішувалася у серії післяматчевих пенальті. Першим до 11-метрової позначки підійшов Надольський – і не зумів обіграти Йосиповича.

Наступні удари від Юларджії та Ісаєнка були точними, а Янкович пробив вище воріт і подарував киянам надію на позитивний результат. Однак після результативних ударів від Цитаїшвілі, Шипоша, Забарного та Гвардіоли Волошин не зумів переграти воротаря хорватів, а Карріка свій удар не змарнував.
Далі проходить загребське “Динамо” – кияни залишають Юнацьку лігу УЄФА після напруженого поєдинку на стадії раунду плей-оф. І другий рік поспіль – після серії пенальті.

Фото – ФК “Динамо” (Київ)

Перейти до вмісту