Ви тут:
Спорт Суспільство 

Уряд забезпечить належну підготовку до Олімпіади та Паралімпійських ігор, – Олексій Гончарук

Уряд забезпечить належну підготовку до Олімпіади та Паралімпійських ігор, – Олексій Гончарук

Українські спортсмени мають гідно презентувати себе і державу на Олімпіаді та Паралімпійських іграх в Токіо.

Як повідомляє Урядовий портал, уряд вже надає всю необхідну підтримку для підготовки і продовжуватиме це робити. Про це сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час засідання Оргкомітету з підготовки та участі спортсменів України в Іграх ХХХІІ Олімпіади та ХVІ Паралімпійських іграх у Токіо.

«Наше завдання – найкращим чином забезпечити підготовку національних олімпійської та паралімпійської збірних для участі в літніх іграх в Токіо. Високі результати наших спортсменів стануть наочним свідченням тієї якісної трансформації, яка відбувається в Україні», – наголосив Олексій Гончарук.

Прем’єр-міністр переконаний, що успіх українських збірних на Олімпійських/Паралімпійських іграх залежить також і від ефективності роботи Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів.

Усі організаційні заходи були розпочаті вчасно, за словами Міністра культури, молоді та спорту України Володимира Бородянського:

«Сформована штатна команда з числа головних та державних тренерів, затверджений єдиний календарний план спортивних заходів. До 16 лютого будуть оголошено 100% тендерів на закупівлю всього необхідно для підготовки та участі в Олімпіаді та Паралімпійських іграх».

Він додав, що команди готуються згідно з затвердженими планами, своєчасно проходять функціональні обстеження та допінгконтроль. За підтримки Прем’єр-міністра та Міністерства фінансів з 1 березня на 30% буде збільшено нормативне харчування для спортсменів.

В цьому році кандидатами на участь в Іграх ХХХІІ Олімпіади є 353 спортсмени з 27 видів спорту, які на сьогодні вже вибороли 80 ліцензій з 15 видів спорту, планується орієнтовно від 150 до 200. Закінчили кваліфікаційний період з максимальною кількістю ліцензій спортсменки з синхронного плавання та художньої гімнастики. На участь в Паралімпійських іграх спортсмени з інвалідністю вибороли 84 ліцензії і планують вибороти 174 ліцензії.

«Ми поставили перед собою завдання не тільки забезпечити якісну підтримку федерацій для підготовки спортсменів, а і вивести Олімпійські та Паралімпійські Ігри і наших спортсменів на новий рівень популярності та впізнаваності – втричі підвищити перегляд, знання та цікавість до спорту», — додав Володимир Бородянський.

Окремо Прем’єр-міністр наголосив на ініціативі Президента Володимира Зеленського щодо проведення літніх Олімпійських/Паралімпійських ігор в Україні та Білорусі.

«Це – важливий і відповідальний іміджевий крок. Такі масштабні проекти сприяють інфраструктурному оновленню держави, зростанню туристичної привабливості та національного престижу у світі загалом», — сказав Глава Уряду.

Прем’єр-міністр доручив вивчити досвід Білорусі у проведенні ІІ Європейських ігор, і досвід європейських країн – у проведенні Олімпійських та Паралімпійських ігор. А також виробити чіткий план у відповідності конкурсним вимогам, встановленим Міжнародним олімпійським комітетом.

Ігри ХХХІІ Олімпіади відбудуться з 24 липня по 09 серпня 2020 року. На Іграх розігруватимуться 339 комплектів нагород з  33 видів спорту/дисциплін, національна збірна команда України з олімпійських видів спорту планує взяти участь орієнтовно у 27 видах спорту.

XVІ літні Паралімпійські ігри відбудуться з 25 серпня по 06 вересня 2020 року. На Іграх 2020 року розігруватиметься 540 комплектів нагород, національна збірна команда України планує бути представленою у 17 видах спорту.

Перейти до вмісту