Ви тут:
Суспільство Україна 

Укртрансгаз звернувся до РНБО через арешти всіх рахунків та активів підприємства

Укртрансгаз звернувся до РНБО через арешти всіх рахунків та активів підприємства

5 лютого АТ «Укртрансгаз» звернувся до РНБО з приводу арештів всіх рахунків та активів підприємства, які унеможливлюють його сталу роботу та спричиняють ризики безпечному функціонуванню газотранспортної системи держави. Після виділення діяльності з транспортування газу в юридично відокремлену компанію ТОВ «Оператор ГТС України», робота Укртрансгазу серйозно ускладнилася через активізацію неправомірних дій третіх осіб щодо протиправного заволодіння майном Укртрансгазу.

Про це йдеться у повідомленні на сайті компанії

“Наразі найбільш масштабною є вимога 2 336 млн грн на користь ТОВ «Фінансова компанія «Фін – Інвест». Укртрансгаз розцінює судове рішення, за яким відкрито виконавче провадження, як неправомірне, а дії позивача – такими, що можуть мати ознаки шахрайства. Проте арешт приватним виконавцем рахунків підприємства вже призвів до втрати 50,3 млн грн”, – повідомили в Укртрансгаз.

Арешти всіх рахунків підприємства, його рухомого та нерухомого майна ставлять під загрозу забезпечення надійного функціонування підземних газосховищ в розпал опалювального сезону. Крім того, згідно укладених договорів з ТОВ «Оператор ГТС України», структурні підрозділи Укртрансгазу надають послуги ремонту та технічного обслуговування магістральних газопроводів, обладнання газоперекачувальних агрегатів, тощо. Неправомірні дії з блокування діяльності підприємства, яке включено до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, ставлять під загрозу енергетичну безпеку України та можуть призвести до непередбачуваних техногенних наслідків.

У зв’язку з цим Укртрансгаз звертається до РНБО з проханням захистити права підприємства та не допустити незаконного виведення грошових коштів та відчуження майна.

Перейти до вмісту